Poolse center Szymon Wojcik tekent bij ZZ Leiden

Wojcik komt naar ZZ.© Foto ZZ

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden is opnieuw met een verrassende vondst gekomen als het gaat om buitenlandse versterking. De club heeft de Poolse center Szymon Wojcik gecontracteerd.

De 22-jarige Wojcik (2.06 meter) speelde de afgelopen vier jaar collegebasketbal in de Verenigde Staten. Eerst bij Missouri State en Northwest Florida College, om zijn universiteitsperiode af te sluiten met twee seizoenen bij University of Maryland, Baltimore County. In zijn laatste seizoen bij UMBC kwam de Poolse jeugdinternational tot gemiddelden van 7,1 punten, 3,6 rebounds en 0,6 blocks in 14 minuten speeltijd.

Zijn eerste kennismaking met buitenlands basketbal kreeg de center/forward die ook goed van afstand kan schieten op 17-jarige leeftijd. Wojcik speelde toen een seizoen voor de beloften van het Franse Chalon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Saillant detail is dat de vader van Wojcik, Adam, een van de beste Poolse basketballers ooit is. Adam Wojcik werd drie keer MVP van Polen, speelde bij verschillende Europese topclubs en was veelvuldig international, alvorens in 2017 veel te jong te overlijden.

ZZ Leiden hoopt wellicht dat Szymon Wojcik in de voetsporen kan treden van Asbjørn Midtgaard, de Deen die na zijn collegeperiode zijn eerste, succesvolle stappen als profbasketballer zette bij Leiden.

Wojcik is na Erikas Venskus de tweede buitenlandse versterking voor de Leidse club, waar ook Nederlanders Marijn Ververs, Luuk van Bree, Maarten Bouwknecht en Stan van den Elzen onder contract staan. De verwachting is dat er binnenkort ook Amerikaanse spelers worden aangetrokken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.