Shira van der Kust (21) droomt ervan om een wereldreis te maken waarin ze teruggeeft aan de wereld: ’Al is dat alleen maar door waterkannen te sjouwen, dan doe ik dat’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Aïcha Mouaddine

Shira van der Kust (21): ,,Wat je van jongs af aan overal leert, is dat je naar school gaat en je diploma van de universiteit of hbo haalt. Dan heb je het gemaakt in je leven. Ik moet zeggen dat ik op dat vlak in de loop der jaren heel anders ben gaan denken.’’

,,Iets langer dan anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met mijn hbo-opleiding. Ik trok het niet meer om in de coronatijd lessen te volgen. Ik was niet gemotiveerd en volgde mijn lessen vanuit mijn bed. Ik ben er nu ook achter gekomen dat studeren in zekere zin niet iets voor mij is. Mijn opleiding afronden ben ik niet meer van plan. Ik zou mijzelf ook niet willen forceren in een leven waarin je eigenlijk niet gelukkig bent. De meeste mensen die de opleiding afronden waarin ze niet gelukkig worden, houden zichzelf toch een soort gelukkig omdat ze wel complimentjes van de buitenwereld ontvangen dat ze het goed doen.

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

Mijn hele leven lang heb ik eigenlijk moeten overleven. Op jonge leeftijd ben ik mijn moeder verloren waardoor ik nooit de ruimte of de ‘mindset’ had om de ruimte te vinden en wat voor mijzelf te creëren. Ik leefde toen zo erg in dat ik moest werken om de rekeningen te betalen en dat ik moest kunnen zorgen voor mijn zusje en vader als dat nodig is. Ik realiseer mij nu pas dat die knellende gedachte mij juist heeft tegengehouden in het vinden van mijn passie en het achterna gaan van mijn dromen. Nu pas kom ik daar een beetje uit en nu ben ik als een bloem aan het bloeien. Nu komen ook alle mogelijkheden op mijn pad.

Wereldreis

Ik leefde vroeger heel erg vanuit angst en nu leef ik vanuit liefde, mogelijkheid en passie. Ik ben momenteel heel leergierig naar wereldculturen. Ik ben benieuwd naar de hele wereld, en hoe mensen daar leven. Ik wil voelen hoe het is om ergens anders opgegroeid te zijn. Ik zou zo al mijn spullen droppen, een wereldreis maken en teruggeven aan de wereld.

Ik denk dat iedereen wel een soort sociale bijdrage wil geven aan de wereld. Ik denk dat het bij mij heel erg ligt bij kinderen. Ik ben soms zelf echt nog een kind van binnen. Als het zou kunnen, zou ik de wereld rondreizen en waar mogelijk kijken of ik kan teruggeven aan de wereld. Al is het alleen maar door met kindjes te gaan spelen, zodat ze even kunnen vergeten wat er allemaal afspeelt op de achtergrond in hun leven. Of al is het met helpen met waterkannen sjouwen naar een dorpje omdat ze dan twee handen meer hebben. Als dat is wat ik kan bieden, dan doe ik dat.

Ik denk dat het stukje hoop en liefde geven aan de wereld, wij in het algemeen te weinig doen. Ik heb zelf zoveel liefde om te geven en zou dat heel graag terug willen geven aan de wereld, zoals de wereld dat ook geeft aan mij. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Podcast

Ik ga binnenkort samen met mijn zus en haar beste vriendin een podcast beginnen. Het idee voor de podcast kwam van de beste vriendin van mijn zus en haar vriend. ’Van Adel Entertainment’ gaat het platform heten. Op het platform komen meerdere dingen, waaronder onze podcast ’Couching Girls’.

We hadden het er al over dat ik zou willen teruggeven aan de wereld. Zo’n podcast is een manier waarop ik uit die bubbel probeer te breken van studeren, een baan en hoe de overheid het voor de rest voor ons heeft uitgestippeld. Ons doel is: een plek te creëren waar gesproken wordt over alledaagse topics, taboes worden doorbroken en iedereen welkom is om zich te uiten. Het wordt een ‘safespace’ voor gelijkgestemden, met vooral het doel om gelijkgestemden met elkaar in aanraking te brengen en een gezonde discussie aan te houden. Wie weet dat je er iets moois van mee kan nemen. We zijn allemaal anders en vinden allemaal wat anders, maar we kunnen elkaar wel helpen door onze kennis te verrijken.

De podcast zal wat meer gericht zijn op meiden. Er zullen meer vragen en onderwerpen voor jonge vrouwen aanbod komen. Maar misschien is het juist wel heel interessant voor mannen om te zien hoe het zit bij sommige vrouwen, en hoe zij denken over bepaalde onderwerpen. Dit is dus een manier waarop ik meer liefde probeer te geven aan de wereld. Ook wil ik zorgen dat mensen meer respect voor elkaar hebben en openstaan voor andere ideeën en input. Ik hoop dat zelf dan ook weer terug te krijgen van anderen, daar sta ik heel erg voor open. Zo kan ik zelf ook weer blijven groeien, je bent namelijk nooit uitgeleerd.’’

Lees ook: Indy van Zuuren (20) kwam terug bij La Cubanita en hielp met de verhuizing: ’Het is echt modern geworden’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.