Twee groepen belagen elkaar met messen in Wassenaar: 22-jarige raakt gewond, zes aanhoudingen

© Toon van der Poel

Annalaura Molducci
Wassenaar

Een 22-jarige man uit Wassenaar is in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld toen twee groepen jongeren ruzie met elkaar kregen in de Schulpstraat in Wassenaar. Er zijn zes verdachten aangehouden. Ook trof de politie messen aan. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en zoekt getuigen.

Na een melding troffen agenten een groep, met een gewonde man, aan op de Schulpstraat in Wassenaar. Het slachtoffer was bij bewustzijn en is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen meldden dat de verdachten van de mishandeling zich in een woning aan het Schulpplein hadden verschanst.

© Toon van der Poel

Messen

Vanwege de mogelijke aanwezigheid van messen, kwamen agenten met politiehonden. Toen zij de woning wilden betreden, werd de deur al open gedaan door een van de verdachten. Vijf mannen zijn daar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Buiten de woning is nog een zesde man aangehouden. Ook vond de politie meerdere messen in de omgeving. Het is nog onduidelijk of er tijdens de mishandeling ook met een mes is gestoken. De zes verdachten zijn tussen de 17 en 19 jaar en komen onder meer uit Leiden en Wassenaar. Alle verdachten zitten op dit moment nog vast.

© Toon van der Poel

Geweld

Burgemeester Leendert de Lange laat weten dat hij blij is met het snelle en adequate optreden van de politie: ,,In Wassenaar tolereren we dit soort geweld niet.”

Lees ook: Zes verdachten aangehouden na nachtelijke steekpartij in Wassenaar

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.