Roxanne Takken (16) is net terug van vakantie in Duitsland: ’Het was bijna iedere dag mountainbiken’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Roxanne Takken (16): ,,Ik ga ieder jaar met mijn ouders op vakantie naar Inzel, Zuid-Duitsland. Ik ben net een weekje terug na drie weken van huis te zijn geweest. Het was bijna iedere dag mountainbiken, behalve op de dagen dat het veel te heet was. Het waren niet alleen maar hoogtemeters die we reden, maar er zaten ook wat vlakkere stukken tussen.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Ik zit sinds een paar maanden bij een team, Offroad Cycling in Ter Aar. Ik ben veruit de jongste van de groep. Ik heb wel een paar wegwedstrijden gereden, maar richt me vooral op het veldrijseizoen dat in september weer gaat beginnen. Op 3 september is mijn eerste wedstrijd in België.

Mijn leven staat grotendeels in het teken van fietsen. Ik heb in totaal twee fietsen die ik gebruik voor wedstrijden. De tweede werd alleen wat minder, dus ik heb sinds dit jaar een nieuwe. Ik kan ze dan regelmatig wisselen, omdat ze vies worden in de modder. Dat zorgt wel voor betere prestaties.

Zo’n fiets is alleen niet goedkoop. Gelukkkig hebben m’n ouders geholpen, want van mijn salaris kon ik het niet betalen. Ik loop namelijk folders. Dat verdient niet zoveel.

Komend jaar hoop ik m’n vwo-diploma te halen. Ik zit nu in 6vwo op het Scala-college in Alphen aan den Rijn. Ik sta er redelijk goed voor. Geen cum laude, maar goed genoeg. Ik ben nog hartstikke jong omdat ik op de basisschool een klas heb overgeslagen.

En na dit jaar? Na mijn examens ga ik m’n rust pakken. Ik wil bewegingswetenschappen gaan studeren in Amsterdam. Dat lijkt me ontzettend interessant, vooral in combinatie met fietsen. Een studie doen en een diploma halen is natuurlijk wel belangrijk. Ik hoop dat ik het straks kan combineren.’’

Lees ook: Rolstoeltennister Lizzy de Greef (18) mag hoogstwaarschijnlijk meedoen aan de US Open: ’Alleen in New York geweest voor vakantie’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.