Selina Kalkhoven (35) werd opgeleid tot paardenfokker, maar is nu horeca-ondernemer: ’Iedere dag is een feestje’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Selina Kalkhoven (links), samen met haar partner Martin.© Archieffoto Taco van der Eb

Tom Mentink

Selina Kalkhoven (35): „Ik kom uit een echte Alphense horecafamilie, maar wilde zelf nooit in de horeca werken. Uiteindelijk ben ik er toch in terechtgekomen.”

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

„Ik ben altijd in Alphen aan den Rijn gebleven, behalve tijdens mijn studiejaren. Toen studeerde ik hippische bedrijfskunde in Deventer, in de weekenden ging ik wel terug naar mijn ouders. Hippische bedrijfskunde is een combinatie tussen paardenhouderij en bedrijfskunde. In zo’n geval kan je bijvoorbeeld een eigen manage of fokkerij beginnen. Ik vond het ontzettend leuk, maar het is moeilijk om er uiteindelijk je brood mee te verdienen.

Naarmate ik ouder werd, werd ik steeds realistischer en besefte ik me dat er geen toekomst in zat. Ik kwam bij de Rabobank terecht, waar ik aan de balie iedere dag allerlei verhalen hoorde van verschillende types. Nu ben ik alweer een tijdje actief als horeca-ondernemer. Mijn partner Martin en ik bezitten in totaal drie horecazaken: Wet ’n Wild, ’s-Molenaarsbrug en Maggie Blue. Tijdens de coronacrisis was het best wel lastig, maar we hebben het overleefd. Gelukkig kan nu alles weer, al lopen we wel weer tegen nieuwe problemen aan. Dat is juist uitdaging als ondernemer.

Normaal gesproken hadden we weinig moeite om extra personeel te vinden tijdens de zomermaanden, maar dit jaar is het lastiger ondanks dat we een vast team hebben. Er is redelijk wat verloop. De problemen vallen nog te overzien. We zijn wel met Maggie Blue een dag extra dicht. Bij ’s-Molenaarsbrug en Maggie Blue waren we maandag al dicht, maar nu blijven de deuren van Maggie Blue ook op dinsdag gesloten.

Daarnaast moeten we soms besluiten om een deel van het terras dicht te gooien. Je wil ondanks het personeelstekort wel de beste service blijven leveren. Wet ’n Wild blijft wel gewoon zeven dagen per week open. Als het goed weer is, gaat iedereen daar zitten. Zelfs op een maandagmiddag.

Op dit moment hebben we geen uitbreidingsplannen, maar wie weet. Zeg nooit, nooit. Ik ben zelf vooral bezig met het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Dat moet ook wel als er zoveel mensen werken. Alles bij elkaar is het druk werk. Ik heb twee kinderen en draai onregelmatige werktijden. Het is flink aanpoten, maar ik krijg energie van mensen blij maken.”

Lees ook: Roxanne Takken (16) is net terug van vakantie in Duitsland: ’Het was bijna iedere dag mountainbiken’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.