Vrachtwagenchauffeur verliest lading vis op de oprit van de A22 bij Velsen-Zuid, weg weer vrijgegeven [update]

Bij het ongeval belandden duizenden kilo’s visresten op het afval.© Foto/Michel van Bergen

1 / 8
Internetredactie
Velsen-Zuid

Een vrachtwagenchauffeur is maandagmiddag zijn lading vis verloren op de oprit van de A22 bij Velsen-Zuid na een botsing met een andere vrachtwagen.

Bij de botsing belandden kratten vol vis op het wegdek. Na het ongeval werd de snelweg richting Haarlem tussen Beverwijk en knooppunt Velsen afgesloten voor het verkeer. Rond 21.20 uur is de weg weer vrijgegeven.

De schoonmaakwerkzaamheden namen uren in beslag. Het schoonmaken gebeurde onder andere met een speciale ZOAB-cleaner, een enorme wagen met een grote ronddraaiende borstel aan de voorkant. Ook werden een shovel en een knijperwagen ingezet.

Volgens een voorlichter van Rijkswaterstaat zouden de gewone schoonmaakmiddelen die na een ongeval worden ingezet sterk genoeg moeten zijn om de visresten op te ruimen. Dat het schoonmaken zo lang duurde, kwam doordat de weg pas weer open gaat als het wegdek stroef genoeg is om weer veilig overheen te rijden.

De linkertunnelbuis in de Velsertunnel (A22) werd in de loop van de middag weer vrijgegeven. Het verkeer hoeft dus niet meer om te rijden via de calamiteitenboog op de A9.

Verkeer vanuit Beverwijk richting Amsterdam/Haarlem moest omrijden over de A9. In de richting van Beverwijk was ook een rijstrook dicht, omdat die schoongemaakt moest worden.

Lees ook: Chauffeur die deel van zijn lading vis verloor flink geschrokken van ongeval: ’We hebben een collega gestuurd om hem op te halen’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.