’Publieksbalie Noordwijkerhout nu veel te beperkt’

Sjaak Smakman
Noordwijkerhout

Is het college van Noordwijk eigenlijk wel van plan om een gemeentelijk servicepunt in Noordwijkerhout een eerlijke kans te geven, vragen CDA’er Sebastiaan Duivenvoorden en Karin Meiland van NZLokaal zich af in vragen aan het college over de net geopende publieksbalie in Munnekeweij.

Sinds 1 juli kunnen Noordwijkerhouters op maandagochtend en vrijdagochtend van half negen tot twaalf weer terecht in het gezondheidscentrum aan de Via Antiqua voor het aanvragen van onder meer ID-kaarten, paspoorten, rijbewijzen en uittreksels uit het bevolkingsregister.

De publieksbalie werd in 2020 gesloten in verband met de toen geldende coronamaatregelen. Achter de balie kon geen anderhalve meter afstand worden gehouden en de ventilatie was onvoldoende. De opening is voorlopig voor een half jaar. Eerder gaf het Noordwijkse college al aan dat de bezoekersaantallen laag waren en verder terugliepen. Daarnaast vreest het college dat de balie in Noordwijkerhout af en toe een balie in Noordwijk gesloten moet worden door gebrek aan personeel.

Duivenvoorden en Meiland vrezen dat de proef gedoemd is te mislukken vanwege de beperkte openingstijden, de ligging relatief ver uit het centrum en omdat je wel papieren kunt aanvragen maar die vervolgens moet afhalen in Noordwijk. Tenslotte kun je ook niet gewoon binnenlopen zoals in Noordwijk, maar moet je tevoren (online) een afspraak maken.

Verplaats de balie naar bijvoorbeeld het oude gemeentehuis, verruim de openingstijden en zorg dat je daar ook papieren kunt afhalen en geef de mogelijkheid om gewoon binnen te lopen zonder afspraak. Alleen dan krijg je echt een goed beeld van de behoefte van de Noordwijkerhouters aan een publieksbalie in het eigen dorp, stellen ze.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.