Brandweer en politie vrezen verdronken persoon, maar bleken te zijn uitgerukt voor een achtergelaten scootmobiel

De scootmobiel aan de kant bij de politie en brandweer.© Foto Toon van der Poel

Dreggen bij het Dijkslootpad.© Archieffoto Hedske Vochteloo

1 / 2
Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Een gedumpte scootmobiel aan het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn heeft de politie en de brandweer maandag de stuipen op het lijf gejaagd.

Toen maandagmiddag rond half drie ’s middags een melding binnenkwam dat er mogelijk een ’persoon te water’ lag bij het Dijkslootpad in Alphen aan den Rijn bedachten politie en brandweer zich geen ogenblik en gingen onmiddellijk op pad. In hun achterhoofd ongetwijfeld een ander recent incident, aan de Bachsingel. Toen reed een rolstoelbestuurder de sloot in, en kon ternauwernood worden gered door een toevallige passant.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een duiker in de sloot.© Foto Toon van der Poel

Bij het Dijkslootpad bleek echter al snel dat helemaal niemand gered hoefde te worden. Buurtpreventievrijwilliger Sven Verwaaij was eenwezig en vertelde dat de brandweerlieden snel weer terug naar huis konden. „Het bleek een achtergelaten scootmobiel te zijn. De brandweer heeft een korte zoekslag gemaakt in het water, en ging hierna retour kazerne.”

Afgelopen weekend rukten de Alphense hulpdiensten ook al tevergeefs uit naar een vermeende verdrinking. Toen werd melding gedaan van een kind dat in de Oude Rijn vlakbij de Albert Schweitzerbrug zou liggen. Dat bleek achteraf om een pop te gaan.

De brandweer dregt de sloot bij het Dijkslootpad.© Foto Toon van der Poel

Duikers speuren de sloot af.© Foto Toon van der Poel

Lees ook: Brandweer haalt klusjesmannen van snikheet dak in Alphen

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.