LUMC en Universiteit Leiden: nieuwe masteropleiding transfusiegeneeskunde

© Publiciteitsfoto

Marieta Kroft
Leiden

Het LUMC en de Universiteit Leiden beginnen op 20 oktober met een nieuwe tweejarige masteropleiding op het gebied van transfusiegeneeskunde en cel- en weefseltherapieën.

Specialisten van het LUMC werken hiervoor samen met de Universiteit van Barcelona.

De transfusiegeneeskunde maakte de afgelopen decennia forse ontwikkelingen door. De vergelijkbare huidige opleidingen benaderen het vakgebied verschillend, waardoor de kennis gefragmenteerd raakt.

Allianties

In de nieuwe master met de officiële naam Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies worden vakken gegeven als Blood Transfusion, Immunohematology en Project Management in a Blood and Tissue Bank. De samenwerking tussen Barcelona en Leiden vormt een van de krachtigste internationale allianties voor het creëren en overdragen van kennis op dit gebied, aldus het LUMC in een persbericht.

De opleiding is online en is in het Engels of Spaans parttime te volgen door professionals en (internationale) studenten met een bachelor diploma Geneeskunde, Farmacie, Biomedische wetenschappen en Biologie. Ook verpleegkundigen kunnen de master volgen als zij ten minste vier jaar ervaring hebben binnen de transfusiegeneeskunde.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.