Herinrichting tot fietsstraat van Herenweg in Warmond van start

De Herenweg Warmond is afgesloten voor een bijna complete gedaanteverandering© Foto Hielco Kuipers

Sjaak Smakman
Warmond

Met de herinrichting van de Herenweg in Warmond vanaf de Bloemistenlaan tot en met de kruising met de Meerrustlaan is dinsdag de laatste van de drie fases van het opknappen van de doorgaande route door het dorp begonnen. Het asfalt en alle bestrating worden verwijderd en vervolgens wordt de weg opnieuw ingericht.

Begin oktober moet het eerste deel klaar zijn, waarna in daaropvolgende fases de weg tot aan het viaduct wordt aangepakt. Na de opknapbeurt en herinrichting geldt op de Herenweg een maximumsnelheid van 30 kilometer. De weg wordt daarvoor ingericht als een fietsstraat waar de auto te gast is, met rode fietspaden met een middengeleider.

In februari moet de klus af zijn. Voor het verkeer betekent het uiteraard nogal wat. Waar bij de aanpak van de Warmonderhekbrug het (vracht)autoverkeer door het dorp moest rijden, is dat nu juist omgekeerd en moet dat nu juist via de nieuwe brug en de Oranje Nassaulaan rijden. Dat scheelt vooral veel vrachtverkeer, omdat een groot deel daarvan in de Veerpolder moet zijn. Autoverkeer vanuit het dorp richting Sassenheim moet via de Dorpsstraat rijden. Ook fietsers en voetgangers zijn de komende tijd aangewezen op de Dorpsstraat en aansluitende straten richting de Herenweg.

Net als bij de vervanging van de Warmonderhekbrug zet Arriva een pendelbus aan omdat die niet door het dorp kan rijden. Deze pendelbus rijdt tussen halte Sweilandstraat en halte President Kennedylaan in Oegstgeest van maandag tot en met vrijdag tussen 6.00 en 9.45 uur en tussen 15.15 en 19.30 uur. Op zaterdag tussen 11.30 en 18.30 uur. Gedurende deze fase vervallen de haltes De Baan, Warmundastraat, Wasbeeklaan en Viaduct.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.