Marco Vleeschdraager, de ’drijvende kracht’ achter Hazerswoudse Huttenbouw, krijgt een lintje voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk

Een koninklijke onderscheiding.© ANP

Tim Engelbart
Hazerswoude-Dorp

Burgemeester Liesbeth Spies heeft Hazerswoudenaar Marco Vleeschdraager dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk.

Vleeschdraager staat volgens de gemeente Alphen aan den Rijn bekend als de drijvende krachter achter stichting Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp, die in de laatste week van de zomervakantie een grote huttenbouwactie organiseert. Vleeschdrager helpt het evenement al sinds 1992 meeorganiseren, al is hij er tussen 2000 en 2009 een aantal jaren tussenuit geweest. Het is dankzij zijn creativiteit geweest dat ondanks de coronamaatregelen er de afgelopen twee jaar toch een vakantieweek georganiseerd kon worden, aldus de gemeente. Momenteel is hij er secretaris.

Daarnaast wordt ook Vleeschdraagers inspanning voor de Boskoopse scouting Mr. van Daalgroep geroemd. Hij is daar van 1999 tot 2008 bestuurslid geweest, en van 2004 zelfs voorzitter. Zelfs nu nog organiseert de Hazerswoudenaar daar allerlei activiteiten, memoreert Alphen.

Tenslotte is de Hazerswoudenaar betrokken bij voetbalvereniging Hazerswoudse Boys. Voor die club is hij ruim een decennium leider, trainer en coördinator bij de jeugd geweest. Ook is hij daar al ruim acht jaar scheidsrechter en organiseert hij sinds 2018 de jaarlijkse kerststerrenactie.

„De heer Vleeschdraager is een zeer betrokken vrijwilliger die zich naast andere vrijwilligersactiviteiten met name voor de jaarlijkse Jeugdvakantieweek inzet. Waarbij hij als drijvende kracht en verbindende factor zorgt dat ieder jaar weer een prachtige week voor de kinderen georganiseerd wordt, óók tijdens de coronaperiode”, aldus een woordvoerder van de gemeente Alphen.

Lees ook: Lintje voor Hazerswoudse Karin De Jong-Hehemann

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.