Joost Meyer (21) deelt zijn ervaring met studentenverenigingen: ’De meeste leden doen niet mee aan de vrouwonvriendelijke uitspraken’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Aïcha Mouaddine

Joost Meyer (21): ,,In het dagelijks leven ben ik veel bezig met mijn studie bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Daarnaast ben ik ook veel te vinden met mijn clubgenoten van de studentenvereniging, waar ik sinds kort lid van ben.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Eigenlijk was mijn studiekeuze helemaal niet doordacht. Ik wist niet goed wat de studie allemaal inhield toen ik eraan begon. In het eerste halfjaar van de studie was er nog niks aan de hand, maar daarna begon de coronacrisis. Op dat moment leek het mij geen goed idee om te stoppen en voor een andere studie te gaan kijken, dus ben ik maar doorgegaan met de studie. Uiteindelijk vind ik het best wel interessant en ga ik komend jaar mijn laatste jaar in.

Vanaf dit jaar heb ik mij aangemeld bij studentenvereniging Augustinus. Ik kende al wat mensen die bij deze vereniging zaten. Na alle verhalen gehoord te hebben leek het mij leuk om het allemaal zelf mee te maken. Eigenlijk was de keuze voor bij welke vereniging ik mij aan ging sluiten snel gemaakt. Het leuke aan Augustinus is het open karakter, iedereen is welkom en je kan hier ontzettend veel leuke mensen leren kennen.

Augustinus is een ander soort vereniging dan de verenigingen die laatst in het nieuws voorkwamen. Augustinus is geen corporale vereniging zoals bijvoorbeeld Het Amsterdamsch Studenten Corps. De vrouwonvriendelijke uitspraken die op het nieuws zijn langsgekomen afgelopen tijd vind ik echt niet kunnen, er moet daar zeker een cultuuromslag plaatsvinden. Het is wel belangrijk om ook te zeggen dat verreweg de meeste leden van een vereniging erbij zitten voor hun plezier en niet meedoen aan dit soort praktijken.

Sinds kort woon ik ook nog deels in een studentenhuis in Leiden. In de tijd van corona zag ik het niet zitten om in een studentenhuis te wonen en niks te kunnen doen. Maar eigenlijk is dit iets dat ik wel al langer wilde. Het is een hele mooie ervaring om met andere studenten die precies in hetzelfde leventje zitten, samen te wonen. Het bevalt mij heel goed en ik heb zeker nog geen zin om weg te gaan.’’

Lees ook: Selina Kalkhoven (35) werd opgeleid tot paardenfokker, maar is nu horeca-ondernemer: ’Iedere dag is een feestje’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.