Politie vermoedt link moord Kelvin Maynard en liquidatie Curaçao

Kelvin Maynard in het shirt van FC Volendam.© Foto ANP/Toussaint Kluiters

ANP
AMSTERDAM

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van oud-profvoetballer Kelvin Maynard in 2019 denkt dat zijn dood verband houdt met een andere liquidatie van Genciël Feller op Curaçao in datzelfde jaar. Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip waarmee de politie zicht krijgt op de opdrachtgever(s).

De 32-jarige Maynard, die onder meer voetbalde bij FC Volendam, Spakenburg, Quick Boys en Alphense Boys, werd op 18 september 2019 onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen, toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef in Amsterdam reed. Het voertuig belandde vervolgens met hoge snelheid in een brandweerkazerne. Het slachtoffer stierf ter plekke.

Na de beschieting zijn drie personen aangehouden, die ook weer zijn vrijgelaten en geen verdachten meer zijn. Het onderzoek is dit jaar heropend nadat de politie nieuwe informatie kreeg over een mogelijke link met de liquidatie van de 23-jarige Feller. Hij overleed op 2 september 2019 op Curaçao, waar hij in zijn auto onder vuur was genomen. Daarvoor zijn twee uitvoerders veroordeeld tot gevangenisstraffen van 20 jaar, een derde kreeg 16 jaar cel opgelegd.

Lees ook: Onderzoek liquidatie Kelvin Maynard op dood spoor

Mogelijk zijn bij beide liquidaties dezelfde opdrachtgevers betrokken, aldus de politie. "In liquidatiezaken blijven zulke opdrachtgevers vaak zelf op de achtergrond en laten anderen het vuile werk opknappen", zegt een politiewoordvoerder op de website van Opsporing Verzocht. "Zowel bij Genciël Feller als bij Kelvin Maynard zijn de opdrachtgever of -gevers er nog altijd mee weggekomen. Om dit soort zaken op te lossen hebben we echt mensen nodig die willen verklaren. Dat kan ook vertrouwelijk."

Lees ook: In Amsterdam geliquideerde man is voetballer bij Alphense Boys, oud-voetballer van FC Volendam en Quick Boys Kelvin Maynard

Lees ook: Voetballer Kelvin Maynard mogelijk gedood vanwege ripdeal

Lees ook: FC Volendam over overlijden oud-speler Kelvin Maynard: ’Goede herinneringen aan hem’

Lees ook: Dood Kelvin Maynard schokt ADO Den Haag, waar zijn halfbroertje speelt

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.