19-jarige automobilist onder invloed raakt rijbewijs kwijt in Vrouwenakker, 26-jarige scooterbestuurder krijgt bekeuring

© Foto: ANP

Internetredactie
Vrouwenakker

Een 19-jarige automobilist uit Nieuwveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de N231 in Vrouwenakker aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingenomen. Een 26-jarige bestuurder uit Uithoorn werd bekeurd; hij reed zonder het juiste rijbewijs op een motorscooter.

De 19-jarige man uit Nieuwveen reed net na de brug ter hoogte van het tankstation links langs een vluchtheuvel. Dit leverde volgens de politie een gevaarlijke situatie op, omdat hij door het hoogteverschil geen zicht had op het tegemoetkomende verkeer. Agenten gaven de auto daarop een stopteken.

Uit een blaastest bleek dat de bestuurder 500 ug/l had gedronken, waar maximaal 88 ug/l is toegestaan. Hij mocht meteen zijn rijbewijs inleveren en heeft een proces-verbaal gekregen. Dat twittert de politie Kaag en Braassem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 26-jarige bestuurder van de motorscooter bleek zonder het juiste rijbewijs op een snelle motorscooter te rijden. Ook dit was in Vrouwenakker. De man mocht zijn weg - met een bekeuring op zak - lopend vervolgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.