Oranjedance Katwijk: 6500 feestvierders uit hun dak

Een volledig uitverkocht Oranjedance.© Foto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Katwijk

Maar liefst 6500 festivalgangers gingen zaterdagmiddag en -avond uit hun dak bij Oranjedance in de Katwijkse Duinvallei.

,,Het was één groot feest’’, reageert Jan de Winter, de voorzitter van de organiserende Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn zondagochtend. ,,Alles verliep volgens het boekje, zonder enige wanklank. Wat wil je nog meer als je iedereen om 11 uur tevreden ziet vertrekken.’’

Ook op Facebook zijn enthousiaste reacties te lezen zoals ’het beste feest ooit in Katwijk’’, ’het was top’ en ’super tof om alle ouwe bekenden weer te zien’.

(Tekst gaat door onder de foto)

Oranjedance met onder meer dj Mental Theo.© Foto Hielco Kuipers

Het festival maakt deel uit van de Oranjefeesten van Katwijk aan den Rijn. Het begon ’s middags al om 16.00 uur. Tot 23.00 uur traden zeven dj’s op, onder wie Mental Theo (zie foto’s). Met de verkoop van nog enkele honderden kaarten kort voor de aanvang, was het dansfeest volledig uitverkocht.

Als het aan voorzitter De Winter ligt, gaat Oranjedance volgend jaar in de herhaling. ,,Het was nog niet echt een traditie, maar dat wordt het waarschijnlijk wel, net als Oranjerock aanstaande zaterdag.’’

Veel enthousiasme tijdens Oranjedance.© Foto Hielco Kuipers

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.