Myrthe Posthuma (19) ging op surfvakantie in Spanje: ‘We zaten in een bus met in totaal 108 mensen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Aïcha Mouaddine

Myrthe Posthuma (19): ,,Ik ben laatst een week lang op surfvakantie geweest met de organisatie Surfblend. Samen met nog twaalf andere vrienden zijn wij met de bus vertrokken naar het Spaanse surfdorpje Zarautz.”

,,Via de organisatie gingen er natuurlijk ook nog andere mensen mee. Uiteindelijk zaten wij in een hele volle bus met in totaal 108 mensen. De heenreis duurde zo’n achttien uur.

We verbleven in een tent op de camping. De organisatie had een heel programma voor ons uitgestippeld, waar wij aan mee konden doen. Op vrijdag was er bijvoorbeeld een cliff jump. Ook was er elke avond een feest op de camping, helaas moest de camping al om elf uur leeg zijn.

Als het feest op de camping sloot, gingen wij naar een barretje in het dorp. Op de woensdag en zondag kon je daar door middel van het kopen van drankjes, een surfplank winnen. Voor elk drankje dat je kocht kreeg je een bonnetje met een nummer. Had je het goede nummer, dan kreeg je een surfplank. Helaas won ik de surfplank niet.

Op dinsdag zijn wij naar San Sebastián geweest, dit is een stad iets boven Zarautz. Het is een bekende stad met hele kleine straatjes. Hier hebben wij pintxos gegeten. Pintxos is tapas eten maar dan in verschillende barretjes. Je gaat van het ene barretje naar het andere barretje en eet overal een paar tapasgerechtjes. Wij hebben die dag heerlijk door de hele stad heen gegeten en heel veel sangria gedronken. Een heerlijke vakantie.’’

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.