Villa’s Achterweg Lisse compenseren twee sociale woningen

Ed Olivier
Lisse

Van de zes nieuwe villa’s op het terrein van de voormalige Sint Josephschool in Lisse staat er nog één te koop voor 1,2 miljoen euro.

Het zijn geen aantallen en prijzen waar de Lissese woningzoekenden iets aan hebben. Maar de projectontwikkelaar compenseert het ontbreken van de voorgeschreven 30 procent sociale bouw in het plan, zodat er op een andere plek in Lisse twee betaalbare huurwoningen kunnen worden gebouwd.

Wethouder Jolanda Langeveld heeft woensdag de eerste paal geslagen voor de bouw van het plan Lindenhof. De ingediende plannen zijn door de gemeente beoordeeld op duurzaamheid en klimaatbestendigheid. Naast ander hergebruikt materiaal worden ook materialen van het oude schoolgebouw gebruikt.

Elke woning krijgt een oplaadpunt voor zowel een elektrische auto als een elektrische fiets. De woningen zijn gasloos en krijgen een accu voor het opslaan van niet gebruikte zonne-energie. Regenwater wordt niet alleen opgeslagen om de tuin te sproeien, maar ook voor het toilet en de wasmachine.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.