Meerdere ongelukken door spekglad wegdek bij N11 en N209 Hazerswoude-Rijndijk, wegen afgesloten [update]

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

1 / 3
Internetredactie
Hazerswoude-Rijndijk

Door olie op het wegdek zijn zaterdag meerdere ongelukken ontstaan op de op- en afritten van de N11 en op een deel van de N209 bij Hazerswoude-Rijndijk. De wegen waren afgesloten voor verkeer. De N209 was zondagochtend weer open.

Rond 14.30 uur was door de warmte, druk en de stuwing van het asfalt de olielaag uit het asfalt omhoog gekomen, wat levensgevaarlijke situaties voor het verkeer veroorzaakte. Zonder dat het zichtbaar is, is het wegdek spekglad geworden. Diverse motorrijders gingen onderuit en twee automobilisten botsten tegen de vangrail.

Rijkswaterstaat/Provincie Zuid-Holland hopen dat reinigingswerkzaamheden de oplossing zijn voor het probleem. Mocht dat niet het geval zijn, dan moet mogelijk een groot gedeelte van de weg opnieuw geasfalteerd worden. Voor de N11 waren reinigingswerkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf uit het zuiden van het land op zijn vroegst pas rond 20.30 uur mogelijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Toon van der Poel

Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij de afzetting op de N11 negeerde en tóch de afrit bij Hazerswoude-Rijndijk nam. Bij een tweede controle door politie bleek de bestuurder ook nog eens onder invloed te zijn. De bestuurder is meegenomen naar het politie bureau.

© Toon van der Poel

© ANWB.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.