NS: gevolgen personeelsstaking maandag door hele land voelbaar

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Op de derde stakingsdag van NS-personeel maandag in Noord-Holland moeten reizigers in het hele land rekening houden met langere reistijden en vaker overstappen, meldt de NS. Door de staking van personeel rijden er de hele dag vrijwel geen NS-treinen in het grootste deel van Noord-Holland. Ook internationaal gaan reizigers last hebben van de actie.

"Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, rijden we treinen van en naar station Voorhout, Almere Oostvaarders, Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal", aldus de NS. Maar het stakingsgebied is zo verweven met de dienstregeling dat ook reizigers in de rest van het land hinder kunnen ondervinden van de actie. Dat betekent dat mensen "landelijk" rekening moeten houden met meer reistijd en meer overstappen.

De NS adviseert reizigers die binnen Noord-Holland willen treinen of naar de provincie moeten om alternatief vervoer te regelen of hun reis uit te stellen. Luchthaven Schiphol blijft volgens de NS voor "noodzakelijke reizen" bereikbaar. Er is enig treinverkeer tussen Schiphol en Utrecht Centraal, maar wie op een andere manier naar de luchthaven kan komen wordt aangeraden dat te doen

Ook internationale treinreizigers gaan de staking maandag voelen. Thalys en Eurostar rijden helemaal niet. De intercity tussen Brussel en Amsterdam rijdt alleen tussen Rotterdam en Brussel en minder vaak dan normaal. De ICE naar Frankfurt rijdt drie keer vanuit Amsterdam, de IC Berlijn rijdt vanuit Duitsland tot grensplaats Bad Bentheim. De Nightjet uit Wenen reist niet verder dan Keulen.

De acties door NS-personeel worden gevoerd vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.