Sassenheim City Swim afgelast vanwege waterkwaliteit

Een eerdere editie (2017) van de City Swim in Sassenheim.© Foto Hedda van Ooijen.

Anne de Vries
Sassenheim

Honderdvijftig inschrijvers voor de Sassenheim City Swim van zondag mochten hun duik niet maken. Door de slechte waterkwaliteit werd de vijfde editie van het open water zwemevenement afgelast.

,,Balen, balen, balen’’, reageert coördinator en voorzitter van de Zwemvereniging Sassenheim Frank van Nobelen. Twee weken geleden begon het al te malen: wat als het niet door kan gaan? Er werd toen al wel wat blauwalg in het water geconstateerd, en met de hittegolf op komst werd het wel heel twijfelachtig.

De City Swim ging niet door.© Archieffoto

Toch kwam voor het weekend het negatieve zwemadvies voor een groot deel van het parcours van het Hoogheemraadschap van Rijnland hard binnen. ,,Er is dan maar één ding om te doen, en dat is afgelasten. Je kan mensen dan niet laten zwemmen, dat is gevaarlijk’’, vertelt Van Nobelen.

Teleurstellen

,,Ik heb honderdvijftig man moeten teleurstellen.’’ Vijftig deelnemers hadden zich ingeschreven voor de afstand van zevenhonderd meter en honderd voor de afstand van drie kilometer. Beiden zouden beginnen bij de Sassenheimer Vaart.

De organisatie heeft de inschrijfgelden terugbetaald en alle vrijwilligers voor op de boten, de duikers en de EHBO afgezegd. ,,Je hebt er zelf een hoop werk in zitten, die tijd ben je kwijt’’, zegt Van Nobelen, maar het vervelendst: ,,Het leeft zo, iedereen wilde graag zwemmen en keek ernaar uit. Onze aanmeldingen waren helemaal vol. Zonde dat het dan niet door kan gaan.’’

Volgend jaar gaat de vereniging in de herkansing. ,,Er is veel vraag naar, dus dat gaat goed komen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.