Leidse basisscholen halen zo veel mogelijk e-waste op

Een berg mobieltjes.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Zeven Leidse basisscholen zijn in een strijd verwikkeld om zo veel mogelijk elektrisch en elektronisch afval in te zamelen. Eind van de maand wordt duidelijk wie een schoolreisje naar Museum Nemo in Amsterdam heeft gewonnen.

De gebruikte term voor het afval is e-waste. Dan gaat het onder meer om kapotte dvd-spelers, uitgewerkte wekkers, oude waterkokers en vooral om heel afgestorven of uit de mode geraakte mobiele telefoons. De zeven scholen doen er tot en met 29 september alles aan om zo veel mogelijk van dergelijk afval bij elkaar te krijgen.

Container

Daarom ook worden buurtbewoners gevraagd te helpen, door hun ongebruikte en onwerkbare apparatuur over te dragen. Op de scholen staat een speciale container voor de ’opbrengst’ en die wordt vervolgens elders gerecycled.

Het project is een initiatief van de gemeente en kringloopwinkel Het Warenhuis aan de Willem Barentszstraat. De zeven deelnemers zijn: Woutertje Pieterse (Houtlaan), De Astronaut (Kennedylaan), De Tweemaster (Broekplein), Winford (Rijnsburgerweg), Korte Vliet (Donizettilaan), Apollo (Strauspad) en Brede School Merenwijk (Valkenpad).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.