Zoete winst én bitter verlies voor Noordwijk, aanvaller Van Staveren loop zware blessure op

Nick van Staveren verlaat het veld met een zware blessure.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Haarlem

De mooie 0-1 uitzege van Noordwijk op Koninklijke HFC kreeg voor de gasten een rouwrandje toen na de wedstrijd bleek dat de blessure van spits Nick van Staveren een hele pittige is en hem hoogstwaarschijnlijk de rest van het nog prille seizoen kost.

Al na acht minuten werd duidelijk dat het helemaal mis was met de enkel van Van Staveren. Zonder een tegenstander in de buurt stortte de aanvaller als door de bliksem getroffen krimpend van de pijn ter aarde. Met grote moeite en ondersteund door twee man hinkte Van Staveren naar de dug-out om even later naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Aldaar bleek dat de achillespees van de onfortuinlijke spits was afgescheurd. Komende week zal Van Staveren worden geopereerd. ,,Een enorme domper’’, vond ook teammanager Berrie Duindam die na de wedstrijd als één van de eersten van de onheilstijding op de hoogte werd gebracht. ,,Nick zal zo’n zes tot acht maanden zoet zijn met deze blessure.’’

Het enige doelpunt in het duel dat voor het overgrote deel in evenwicht was, viel na een uur toen HFC-doelman Michaelis zich verkeek op een hoge dieptepass van Donovan Slijngard. Aanvaller Emiel Wendt won met het hoofd van de vuisten van de sluitpost, haalde de doorgeschoten bal in en rondde vanuit een lastige hoek af.

tweede divisie

Kon. HFCNoordwijk0-1

60. Wendt 0-1.

Noordwijk: Jansen; Rietveld, Zethof, Bouwman, Slijngard; Bosma, Van den Ende (64. De Vré (70. Vreekamp), Roshanali; Van Oosten (70.Coopmans), Wendt, Van Staveren (8. Achefay).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.