Kinderen mogen meepraten over opknapbeurt speeltuintjes in Leiderdorp

In 2015 ging de gemeente Leiderdorp ook de wijken in om kinderen te vragen hoe hun ideale speelplaats eruit ziet.© Archieffoto Leidsch Dagblad

Aad Rietveld
Leiderdorp

Kinderen uit de buurt kunnen woensdag 7 september meepraten over de opknapbeurt van de speelplaats aan de Dwarstocht en het speeltuintje en de sportkooi aan het Jachtslotpad.

De speelplaatsen zijn aan een ’verbouwing’ toe en worden eind dit jaar of begin volgend jaar opnieuw ingericht.

De groep kinderen voor wie ze bedoeld zijn, mogen de ’speelambtenaren’ van de gemeente woensdagmiddag vertellen hoe zij vinden dat de speelplekken moeten worden ingericht. Voor het speeltuintje aan de Dwarstocht is dat de groep kinderen tot 5 jaar, voor dat aan het Jachtslotpad de groep tot 11 jaar. De sportkooi aan het Jachtslotpad is bedoeld voor jongeren tot 18 jaar.

Het is niet voor het eerst dat de gemeente Leiderdorp de wijken in gaat om te horen wat kinderen een leuke speelplaats vinden. In 2015 gebeurde dat ook.

De gemeente heeft besloten dat de speeltuintjes aan de Middentocht, de Johan Wagenaarstraat, de Kloosterhof en de Hella Haassestraat een ’informele status’ krijgen. Dat betekent dat daar speeltoestellen die aan het einde van hun levensduur zijn, worden weggehaald en niet worden vervangen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.