Ten minste tot 3 oktober geen treinen tussen Lelystad en Dronten

ANP Producties | Bron: ANP
LelystadDronten

Het herstellen van de spoorverbinding tussen Lelystad en Dronten gaat nog weken duren. De NS denkt nu dat er zeker tot 3 oktober geen treinen rijden tussen de twee plaatsen na de stroomstoring van vrijdag. Spoorbeheerder ProRail komt volgende week met een nieuwe prognose, maar het herstel van de spoorschade kan ook na 3 oktober nog weken duren, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door vakblad SpoorPro.

ProRail meldde eerder nog dat de treinen in elk geval tot medio september niet zouden rijden. De stroomstoring in Flevoland ontstond vrijdagmiddag door kortsluiting en brand in een hoogspanningsstation. Een hoogspanningskabel kwam op een bovenleiding van het spoor bij Swifterbant terecht. Volgens een woordvoerder van ProRail heeft dat een miljoenenschade veroorzaakt. Niet alleen kabels en schakelaars zijn kapot, ook IT-systemen en de treinbeveiliging zouden zijn geraakt.

De spoorbeheerder is nog bezig met het in kaart brengen van de schade en voert eerste herstelwerkzaamheden uit. Volgende week denkt ProRail een realistische prognose te kunnen doen van wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden. De NS heeft tot die tijd bussen ingezet op het traject.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.