Genezen Fien Jonker (10) trapt toernooi RCL OldStars voor Kika af

Fien Jonker, hier met zangeres Maan bij een evenement in het Maxima Medisch Centrum, verricht vrijdag de aftrap van het toernooi voor Kika.© Eigen Foto

Aad Rietveld
Leiderdorp

Fien Jonker (10) verricht vrijdag 9 september, samen met de Leidse oud-international Tim de Cler, de aftrap van het toernooi van de Leiderdorps wandelvoetballers RCL OldStars ten bate van Kika. Dat deed ze vorig jaar september ook, maar toen werd ze nog behandeld voor kanker in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Niet lang daarna, in februari van dit jaar, werd ze genezen verklaard.

Het duo dat de bal aan het rollen brengt in sportpark De Bloemerd is dus hetzelfde, maar de omstandigheden zijn anders. ’Fien voetbalt weer, en komt ons laten zien dat genezing mogelijk is’, schrijft de organisatie in het programmaboekje van het toernooi. ’Wij zijn bijzonder vereerd dat zij wederom de aftrap van ons toernooi samen met Tim de Cler wil doen’.

Op de velden van RCL wordt vrijdag voor de derde keer een walking footbal-toernooi gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan de stichting Kinderen Kankervrij. De OldStars begonnen dat toernooi nadat in 2019 bij een jeugdlid van RCL kanker was geconstateerd. Ze vonden dat ze ’iets’ moesten doen. De eerste editie leverde 4600 euro op voor Kika, de tweede 8400.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.