Warmondse Schippertjesdagen na twee jaar stilstand weer volle kracht vooruit

Het concert aan De Leede bij een van de vorige edities.© Archieffoto Taco van der Eb

Loman Leefmans
Warmond

Twee afleveringen gingen door de coronapandemie verloren, maar nu maakt Warmond zich op voor de dertigste editie van de Schippertjesdagen: een driedaags evenement op en rond de Gemeentehaven, met marktjes, demonstraties, varend erfgoed, optredens en een Prinsengrachtconcert-in-het-klein. ,,Vaar gerust mee’’, aldus organisatievoorzitter Fred Kool.

De Gemeentehaven is het plein tussen Jan Steenlaan en de brug naar het eiland Koudenhoorn. Die plek vormt vrijdag, zaterdag en zondag het decor van een reeks uiteenlopende activiteiten. Een nautische markt, zeil- en trekschuitwedstrijden, oude ambachten en muziekoptredens van onder meer koren en enkele dj’s. ,,Een paar vrienden wilden dertig jaar geleden iets leuks organiseren met een paar bootjes een feesttent en wat hamburgers. Dat werden de Schippertjesdagen en inmiddels is de ruimte al bijna te krap’’, aldus Kool.

Opstapper

Een van de klassieke hoogtepunten in het tweede weekeinde van september, vormt zaterdagavond het Vaar-iété. Dat is een muziek- en dansuitvoering op drie verschillende locaties, waarbij het de bedoeling is dat de bezoekers de voorstellingen volgen vanaf het water. ’Heb je geen boot? Geen probleem’, zo staat in de aankondiging. ’Er zullen boten aanwezig zijn waar je als opstapper mee kunt varen.’ Op schippertjesdagen.nl is het volledige programma in te zien. Met als terugkerend thema: ’heerlijk genieten van ons mooie Warmond.’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.