FC Rijnvogels laat comfortabele voorsprong in slotfase toch uit handen glippen

Tom Bijen over het verspelen van de 0-2 voorsprong. ,,Een beetje op z’n Duits, deze komt wel aan’’© Archieffoto

Tom Mentink
Woerden

Net als afgelopen woensdag tegen ASWH (1-1) kon FC Rijnvogels niet leven met een gelijkspel. Dit keer gaven de Katwijkers een comfortabele 0-2 voorsprong in de laatste vijf minuten weg bij Sportlust’46: 2-2.

,,Een beetje op z’n Duits, deze komt wel aan’’, zei Rijnvogels-middenvelder Tom Bijen, die in de eerste helft de tweede treffer voor zijn rekening nam. Even daarvoor had Dennis Bakker al vanaf de stip voor 0-1 gezorgd.

,,Sportlust was beter aan de bal, maar creëerde niet veel. Wij waren effectief in de counters. Na rust zijn we ook niet in gevaar geweest, tot de slotfase.’’

Daarin sloeg de thuisploeg twee keer toe, waardoor FC Rijnvogels op een punt bleef steken. Het vijfde punt van het seizoen. Niet slecht voor een promovendus.

,,Het verschil in niveau met de rest van de teams is niet groot. Alleen tegen Stedoco verloren we met grote cijfers, maar in de overige duels bleven we dichtbij. Zelfs tegen Sparta Nijkerk, op voorhand een van de favorieten voor de titel’’, aldus Bijen, die het verschil merkt ten opzichte van vorig seizoen. ,,Teams zijn wat professioneler en analyseren veel meer met videobeelden. Dat maakt het uitdagender.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.