OM eist 27 maanden cel voor van galerij gooien dreumes Ridderkerk

ANP Producties | Bron: ANP
Rotterdam

Het Openbaar Ministerie heeft maandag bij de rechtbank in Rotterdam 27 maanden cel geëist tegen een 45-jarige man voor het gooien van zijn zoontje van de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk op 5 januari 2019. Mohamed el K. zou het jongetje daarnaast ook hebben verwurgd tot hij niet meer bewoog. Dat het jongetje, voor zover nu bekend is, geen blijvend letsel heeft overgehouden aan de val van minimaal 4 meter is volgens de officier van justitie "een kwestie van geluk".

Omwonenden van de flat in de Fresiastraat hoorden die bewuste avond hysterisch gegil van de moeder van het kindje. Meerdere getuigen zagen hoe een man en vrouw op de galerij stonden, hoe de vrouw zich naar beneden haastte, en dat er een verdieping lager iets in het gras lag. Dat bleek het kindje te zijn. Het jongetje had een aantal weken eerder zijn eerste verjaardag gevierd.

El K. ontkent dat hij degene is die het kind iets heeft aangedaan. Volgens hem was zijn vrouw de agressor in de relatie en was hij degene die mishandeld werd. "Ik was bang voor haar", zo vertelde de man bij de rechtbank. Tijdens eerdere zittingen kwam naar voren dat het OM hem ook verdacht van het mishandelen van zijn toenmalige vrouw. Daar is nu vrijspraak voor gevraagd vanwege onvoldoende bewijs.

De advocaat van de man hield de rechters voor dat het onduidelijk is wat zich die 5 januari precies heeft afgespeeld. Alternatieve scenario's, bijvoorbeeld dat de vrouw het kind heeft gegooid of dat het kind zelf naar beneden is gevallen, blijven wat hem betreft een optie. Er is volgens hem ook onvoldoende bewijs dat het kind is verwurgd. "Dan volgt vrijspraak", betoogde hij. De relatie tussen het tweetal zou turbulent zijn, volgens de raadsman. "Het was geen mooi huwelijk. Als ik mijn cliënt mag geloven, was het een hel." El K. zegt dat zijn ex dreigde hem terug te laten sturen naar Marokko, iets dat zij zou kunnen doen omdat hij via haar in Nederland kon verblijven.

De rechtbank doet op 26 september uitspraak.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.