’Fouillerende nepagent’ blijft aanrandingen ontkennen

Natascha Frensch
Leiden

Leidenaar H. N. (23), die terechtstaat voor meerdere zedenzaken, bleef donderdag in twee zaken ontkennen. Hij zou zich volgens justitie eerder dit jaar hebben voorgedaan als agent en een vrouw hebben betast in Katwijk. Ook wordt hij ervan verdacht een vrouw te hebben gedwongen om seksuele handelingen bij hem te verrichten, terwijl hij een pistool tegen haar hoofd hield.

Om een vrouw te laten geloven dat hij een agent in burger was, zou N. zich op 15 maart hebben uitgerust met een speciale riem, handboeien en pepperspray. Vervolgens ’fouilleerde’ hij haar, waarbij hij haar buik, borsten en vagina betastte.

De andere zedenzaak speelde zich af op 7 februari. Hij zou het slachtoffer hebben gevraagd om naar het Leidse Hout te komen. Hier zou hij het slachtoffer hebben vastgepakt en haar gedwongen hebben om op de grond te gaan zitten en hem te pijpen. Intussen hield hij volgens justitie een pistool tegen haar hoofd en dreigde hij haar dood te schieten. Ook moest ze haar broek uitdoen en zou hij zijn geslachtsdeel tegen haar billen hebben gedrukt.

’Bang’

N. wilde donderdag niks zeggen tijdens de tussentijdse zitting. Zijn advocaat liet weten dat hij beide zaken nog steeds ontkent. Ze probeerde hem op vrije voeten te krijgen tot aan de inhoudelijke behandeling. Volgens de advocaat is het bedrijf van N. failliet gegaan en kan hij dit nu niet afhandelen omdat hij in detentie zit. Ook zou hij niet kunnen slapen, kampt hij met gezondheidsproblemen en staat zijn relatie onder druk doordat hij al bijna zes maanden vastzit, aldus de advocaat. ’Hij is bang haar te verliezen’, zei ze.

De rechtbank vond dit echter geen redenen om N. in de tussentijd vrij te laten. De officier van justitie benadrukte ook nog dat het gaat om ernstige verdenkingen.

De zaak wordt op 7 december inhoudelijk behandeld.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.