Rico van den Belt (41) stoomt zijn leerlingen klaar voor internationale toernooien obstacle run: ’Als je daar eenmaal aan geproefd hebt wil je alleen nog maar meer’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Rico van den Belt.© Eigen foto

Justin Hendriks

Rico: „Sporten is mijn leven, net als het helpen van anderen om ook hun sportdoelen te bereiken. Mijn sportschool moest sluiten in coronatijd, maar dat heeft voor mij de deur geopend om met Fort Alpha te beginnen.”

„Hier geef ik sportlessen die anders zijn dan in de sportschool. Denk bijvoorbeeld aan bootcamp. Maar mijn grote liefde is obstacle running. In 2015 heb ik me voor het eerst geplaatst voor het EK en WK van deze sport. Dat was in Canada, een onvergetelijke ervaring. Daarna heb ik ook nog meegedaan aan het EK in Polen en twee WK’s in Engeland.

Het kost veel geld om een reis te maken en je in te schrijven voor een kampioenschap. Daarom ben ik dankbaar voor de steun van mijn sponsoren. Het WK in Italië heb ik vorig jaar moeten afslaan, maar volgend jaar hoop ik weer aan de start te staan van een EK of WK.

Buiten mijn eigen actieve sportcarrière, motiveer ik ook kinderen om te beginnen met obstacle run. Tijdens de lessen die ik hen geef zie ik kids waarvan ik denk: ’jullie zijn zo beestachtig goed’. Wat ik ook van ze vraag, ze kunnen het.

Mijn doel is om kinderen te enthousiasmeren om voor deze sport te kiezen in plaats van voor andere bekende sporten. En dat lukt ook, want ik merk dat het leeft. Hoe mooi zou het zijn als we met een groep obstacle runners straks met een touringcar naar het WK kunnen. En ja, ook met de kids.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.