Leiderdorpse atlete Nienke Brinkman wint bergwedstrijd in Colorado

Nienke Brinkman in actie tijdens de marathon voor vrouwen op de vijfde dag van het EK in München (15 augustus 2022).© Foto: ANP/Iris van den Broek

ANP
Leiderdorp

Atlete Nienke Brinkman heeft in de Verenigde Staten de Pikes Peak Ascent gewonnen, een wedstrijd waarbij de deelnemers ruim 20 kilometer bergop lopen, en dat met een stijgingspercentage van 11 procent.

Net onder de top van de Pikes Peak in Colorado kwam Brinkman (geboren in Indonesië, getogen in Leiderdorp) als eerste aan in een wedstrijd uit de Golden Trail World Series. Ze finishte na 2 uur, 27 minuten en 26 seconden, niet ver van het parcoursrecord. De Zwitserse trailrunner Maud Mathys werd op ruim een minuut tweede.

Oud-hockeyster Brinkman (28) brak vorig jaar door als marathonloopster en pakte in augustus als eerste Nederlandse een medaille (brons) bij de Europese Kampioenschappen in München.

Lees ook: Nienke Brinkman na EK-medaille op de marathon: ’Die laatste kilometer was echt niet leuk’

Lees ook: Hardloopsensatie Nienke Brinkman zit nog steeds in haar ontdekkingsfase. ’Ik voelde me even een beroemdheid, had nooit verwacht dat het zoveel zou losmaken’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.