Scylla beleeft slechte competitiestart in Veenendaal maar ziet genoeg aanknopingspunten

Marie Depuydt.© Foto NTTB

Ron Hoogendam
Veenendaal

De vrouwen van Scylla kenden weliswaar een slechte seizoensstart met een 6-1 nederlaag tegen SKF maar het vertoonde spel tijdens de eerste ronde van de eredivisie biedt hoop om de weg omhoog te vinden.

De strijd in het Veenendaalse tafeltenniscentrum was er voor Scylla een met ups en downs, met als dieptepunt het verloren dubbel, dat in de ogen van kopvrouw Esmee van Marwijk gewoon slecht was. „We werden vaak uitgeplaatst.” Verder was Van Marwijk niet ontevreden over het vertoonde spel in de enkels. „We hebben goed gespeeld en jammer dat we geen een of twee puntjes meer konden pakken.”

Van Marwijk, die later de eer redde, leek daar na een 2-0 achterstand tegen de sterke Carla Nouwen (35) in te slagen, maar in de vijfde game was de Veenendaalse vaster met spinballen „Ik moest in begin echt wennen omdat zij ook linkshandig is, maar ook vaster.”

Die vastheid ging de Leidse in haar tweede partij beter af tegen de veterane en met veel variatie spelende Brenda Vonk, die ze knap met 11-7 in de vierde game bedwong. „Veel van mijn punten leverde ik in op haar service, maar in de vierde lukte het met mijn forehand wel haar te ontregelen.

Het bleek voor Scylla de enige winstpartij te worden. Van Marwijks teamgenoten Fang Chen Chen (3-1 verlies tegen Melanie Bierdrager en 3-0 tegen Nouwen) en Marie Depuydt (3-0 verlies tegen Vonk en een even knappe als nipte nederlaag tegen Bierdrager) speelden prima wedstrijden maar schoten op de cruciale momenten tekort.

„Fang houdt de ballen veel en goed op tafel maar speelt vaak in hetzelfde tempo en ze haalt niet door. En Marie, die net terug is van vakantie, speelde geweldig en verloor drie games close van Vonk en met 11-9 in de vijfde game van Bierdrager. Jammer, want we hoopten toch op 5-2”, keek Van Marwijk met gemengde gevoelens op de wedstrijd terug.

Ron Hoogendam

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.