Quick Boys herstelt zich na tik in derby: ’Des te mooier is het dat we nu gewoon winnen en boven Katwijk staan’

© Archieffoto

Tom Mentink
Werkendam

Quick Boys heeft zich niet van de wijs laten brengen door de 1-3 nederlaag van een week geleden in de derby tegen vv Katwijk. De ploeg van trainer Edwin Grünholz won zaterdag met het kleinste verschil op bezoek bij Kozakken Boys: 0-1.

De blauwwitten hadden wel degelijk een mentale tik gekregen van de wedstrijd tegen vv Katwijk, zo gaf aanvaller Youssef El Kachati eerlijk toe. ,,Bij iedereen leeft het. Misschien wat minder bij de spelers die niet uit de regio komen, maar wel voor mij. Ik ben opgegroeid in Noordwijk, dus ik weet hoe gevoelig het ligt. Des te mooier is het dat we nu gewoon winnen en boven Katwijk staan.’’

El Kachati nam zijn ploeg in Werkendam hoogstpersoonlijk bij de hand door zelf na een kwartier spelen de 0-1 binnen na te werken. Aan de openingstreffer ging een prachtige combinatie met rechtsback Tyrone Owusu vooraf. In het vervolg van het duel verzuimde Quick Boys afstand te nemen van Kozakken Boys.

,,Verdedigend stonden we goed. In de counter lag er genoeg ruimte, maar we deden er niets mee. Op het einde was het nog een beetje bibberen’’, voelde El Kachati, die voorin geen gezelschap had van Danny van den Meiracker. De clubtopscorer, al goed voor vijf competitietreffers, was afwezig vanwege een blessure.

Fit

Grünholz kan na afloop de conclusie trekken dat Quick Boys zeker niet volledig afhankelijk is van de doelpuntenproductie van Van den Meiracker. De pas 22-jarige El Kachati, die vorig seizoen na de winterstop goed was voor zes goals in de tweede divisie, staat nu al op drie treffers na zes wedstrijden.

,,Ik voel me goed, ben fitter dan vorig seizoen. Ik sta drie keer per week in de sportschool, samen met een personal trainer. Ik investeer in mijn lichaam en doe er alles aan in mijn vrije tijd. Ik heb ook doorgetraind tijdens de zomermaanden’’, aldus El Kachati.

De voormalig jeugdspeler van Sparta Rotterdam, begin dit jaar overgekomen van het Belgische Westerlo, heeft een avontuur in het profvoetbal nog niet uit z’n hoofd gezet. Afgelopen zomer was er geen interesse voor El Kachati van profclubs, maar de ambitie om hogerop te komen bestaat nog steeds. ,,Eerst moet ik een heel seizoen spelen bij Quick Boys. Daarom heb ik voor een jaar bijgetekend. We staan nu derde en mijn droom is om mee te strijden om de titel. Doen we bovenin mee, dan kom ik ook meer in de picture. We hebben een leuke, brede selectie. Met de aankopen deze zomer zijn we er echt op vooruitgegaan, maar we zijn pas zes wedstrijden onderweg. Niet te hard van stapel lopen.’’

Quick Boys: Van der Helm, Owusu, Kamp (61. Runderkamp), Bjelica, Bosman, Beers (61. Franken), Ket, Mahmoed, Panka (46. Bekooij), El Kachati (87. Achahbar), Junte.

tweede divisie

Kozakken BoysQuick Boys0-1

15. El Kachati 0-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.