Koffiehuis Kanaalzicht in Leiden omvergehaald

De laatste momenten van koffiehuis Kanaalzicht.© Foto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

Koffiehuis Kanaalzicht in Leiden is weg. Dinsdag is het gebouwtje bij de Lammebrug gesloopt.

Met de sloop komt definitief een eind aan een stukje Leidse horecahistorie. Het traditionele koffiehuis aan het Rijn-Schiekanaal waar menigeen zijn werkdag vroeg in de ochtend begon of juist eindigde en waar senioren overdag graag een kaartje legden, was een begrip.

Lees ook: In Memoriam: Eus Beukeboom, de wervelwind van Kanaalzicht (1962 - 2021): ’Als je het ritme van zijn messen hoorde, vroeg je je wel eens af of al zijn vingers er nog aan zaten’

Niet in de laatste plaats door de vorig jaar overleden Eus Beukenboom, die de zaak van 1993 tot en met 2017 bestierde met onnavolgbare snelheid, enthousiasme en eenvoudige kost.

Nadat hij het verkocht om het rustiger aan te doen, ging het koffiehuis met het uiterlijk van een hippe strandtent nog even door het leven als de ’Bar van Siem’.

Het gebouwtje aan het Lammenschansplein maakt net als de naastgelegen zandhandel plaats voor de Rijnlandroute. De Lammebrug wordt vervangen, het Lammenschansplein ingrijpend veranderd en de Europaweg in breedte verdubbeld.

Lees ook: Koffiehuis en zandhandel moeten wijken voor Rijnlandroute

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.