Leids stadsbestuur ziet geen beren meer op de Morsweg: bouwplan Parel 64 mag er komen

In het oorspronkelijke plan leidden de balkons aan de achterkant tot bezwaren.

Binnert Glastra
Leiden

Het woningblokje in de doorgang naast Morsweg 60 mag er komen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten nu eerder te karige inspraak alsnog is gedaan en het plan op basis daarvan op enkele punten is aangepast.

Het bouwplan maakt deel uit van het ’parelproject’ van architect Fons Verheijen om extra woningen te bouwen op ongebruikelijke plekken. Overeenstemming met de omwonenden is een voorwaarde, maar die wisten van niets en protesteerden fel toen zij begin dit jaar plots geconfronteerd werden met het plan voor drie appartementen (op vier bouwlagen) in de doorgang tussen het studentenhuis op nummer 58 en de Bloemlustflat op nummer 60. Later bleek dat alleen de eigenaars - studentenhuisvester Duwo en woningcorporatie Portaal - geïnformeerd waren over het plan. Aan de huurders had niemand gedacht.

Sindsdien is er een informatiebijeenkomst geweest, hebben omwonenden wel hun zegje kunnen doen en is het plan op enkele punten aangepast. Zoals architect Ruurd Roorda eerder al beloofde zijn de balkons zodanig aangepast dat daarvandaan geen inkijk mogelijk is naar de buren. De gemeente belooft in de reactie op de ingediende bezwaren bovendien, dat tussenschotten op een dusdanige manier worden aangebracht dat de toekomstige bewoners de ze niet eenvoudig kunnen wegzagen zoals een inspreker vreest. Verder wordt het dakbalkon niet over de gehele breedte gebouwd en is beloofd er extra op te letten dat de buren straks geen geluidsoverlast ondervinden van de lift.

Wat burgemeester en wethouders betreft mag het nu gebouwd worden. Zij vragen de gemeenteraad ook een ’verklaring van geen bedenkingen’ af te geven, zodat het besluit ter inzage kan worden gelegd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.