Voorschotense raad wil pers en insprekers bij informatiebijeenkomst Vlietland: oproep aan wethouder om in gesprek te gaan met buurgemeente

Vlietland is een geliefde recreatieplas.© Archieffoto Dick Janssen

Marlies Vording
Voorschoten/Vlietland

De Voorschotense gemeenteraad wil dat Leidschendam-Voorburg wel insprekers en pers verwelkomt bij de informatiebijeenkomst over Vlietland, die morgen op de agenda staat. De fracties roepen wethouder René Zoetemelk vanavond op om in gesprek te gaan met het college van de buurgemeente.

Dat gebeurt als het aan het presidium ligt (de club van raadsleden die onder meer bepaalt hoe de agenda van de raad eruit ziet, red.) tijdens de commissievergadering Burger en Bestuur, die begint om 20.00 uur. Als de commissieleden het daarmee eens zijn, wordt een discussiepunt over Vlietland aan de agenda toegevoegd.

D66 en GroenLinks Voorschoten lieten gisteren al weten ongelukkig te zijn met het besluit van de gemeente Leidschendam-Voorburg om geen publiek en pers toe te laten bij de bijeenkomst. Daarin wordt de komst van 222 vakantiewoningen bij Vlietland besproken. Volgens een woordvoerder van Leidschendam-Voorburg is daarvoor gekozen omdat het gaat om een ’technische sessie’. Insprekers krijgen volgens haar later nog voldoende kans om input te leveren.

De Voorschotense commissievergadering is vanavond te volgen op voorschoten.bestuurlijkeinformatie.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.