Leidse huisarts Hans van Selm geridderd voor Alphens werk

Hans van Selm.

Binnert Glastra
Alphen aan den Rijn

Leidenaar Hans van Selm is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Donderdagmiddag kreeg hij in gezondheidscentrum Dillenburg de bijbehorende versierselen uit handen van de Alphense burgemeester Liesbeth Spies.

Hans van Selm begon in 1994 als solistisch huisarts in Alphen aan den Rijn, maar richtte zich al gauw op intensievere samenwerking met collega-huisartsen, apotheek, fysiotherapie, psychologen en andere paramedische beroepen.

Hij was zijn tijd hiermee ver vooruit en stond in 2004 aan de basis van een HOED (Huisartsen Onder Een Dak) binnen het toen nieuw te bouwen gezondheidscentrum Dillenburg in Alphen.

Hier kreeg hij donderdag tijdens zijn afscheidsbijeenkomst van burgemeester Spies te horen dat het de koning heeft behaagd hem te ridderen. Van Selm ging op 31 december al met pensioen, maar zijn eerdere afscheidsbijeenkomst werd vanwege de coronalockdown uitgesteld.

Van Selm was verder vanaf 1996 negen jaar lang voorzitter van een vereniging van huisartsen voor softwarepakket Medicom (softwarepakket) en had hij altijd veel aandacht voor werkdrukverlichting en kwaliteitsverhoging en het zelf opleiden van personeel. Als gastdocent bij het LUMC bereidde hij honderden artsen-in-opleiding voor op de wereld van de eerstelijns gezondheidszorg.

Hij was ook zeer betrokken in het Alphens Ketenoverleg (AKO), waarin zorgverleners, gemeente en zorgverzekeraar samen optrekken. Mede door zijn inspanningen als voorzitter is ’Alphen op één Lijn’ een van de weinige organisaties in de zorg in Nederland die een multidisciplinair bestuur heeft.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.