Curaçao schakelt Defensie in vanwege tropische storm

ANP Producties | Bron: ANP
Willemstad

De Curaçaose overheid heeft Defensie gevraagd om militaire bijstand te leveren. De gevraagde bijstand is het gevolg van de tropische storm die vanaf donderdagavond (lokale tijd) voor zware regenval, onweer en bliksem kan zorgen. Ook op Bonaire en Aruba wordt zware regenval verwacht.

Door de hevige regenval kunnen overstromingen ontstaan en worden sommige wegen onbegaanbaar. Curaçao heeft Defensie gevraagd om klaar te staan voor het leveren van transport en noodhulp. Defensie beschikt over voertuigen die in moeilijk begaanbaar gebied kunnen rijden.

De Curaçaose overheid heeft donderdagavond besloten dat alle scholen vrijdag dicht zijn. Alle ambtenaren hoeven pas om 10 uur 's ochtends naar het werk. Ook vraagt de overheid bedrijven om de deuren pas om die tijd te openen. Op die manier wil de overheid de gebruikelijke ochtenddrukte in het verkeer vermijden.

Vorig weekend heeft Defensie ook bijstand geleverd op de Bovenwindse eilanden tijdens storm Fiona. Hierbij ging het om militaire bijstand door middel van het ondersteunen van politietransport.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.