Loyd van der Wilden is terug in de Kikkerpolder: ’Vorig seizoen rolde UVS eersteklassers in oefenduels op’

Loyd van der Wilden: ,,Ik volgde UVS al nadrukkelijk en geloofde in hun titel.”© Foto Taco van der Eb

Hennie Kanbier
Leiden

In het seizoen 2013-2014 kwam UVS voor het laatst uit in de eerste klasse op zondag. Komend seizoen mogen de Leidenaars zich opnieuw eersteklasser noemen, maar nu op zaterdag.

De zaterdagtak was in 2013-2014 al opgericht en de blauwwitten moesten vanuit de kelder beginnen. De opmars naar de tweede klasse verliep vlot, maar het viel niet mee om de tweede klasse te verlaten. Vorig seizoen lukte het eindelijk én overtuigend.

De jonge en bevlogen trainer Kevin Krishan kon werken met een uitgebalanceerde selectie en in de zomer kwamen er gerichte versterkingen bij. Waaronder Loyd van der Wilden (24), die in de jeugd al voetbalde in de Kikkerpolder.

Vrienden

,,De beslissing om over te stappen van Voorschoten’97 naar UVS maakte ik al in februari van dit jaar. Ik volgde UVS al nadrukkelijk en geloofde in hun titel en dat kwam dus ook zo uit. Op Adegeest heb ik het prima naar mijn zin gehad, maar veel van mijn vrienden speelden bij de kampioen.”

Van der Wilden verwacht zaterdag te spelen als Valken’68 op bezoek komt bij de aftrap van het seizoen. ,,In het laatste bekerduel tegen RCL liep ik een liesblessure op. Deze week ben ik behandeld en de schade valt mee. Natuurlijk wil ik graag spelen tegen deze interessante tegenstander. Ik ken ze natuurlijk van het vorige seizoen. Een stugge opponent die blijft knokken tot het laatste fluitsignaal. Altijd lastig te bestrijden. Ze hebben met Marc Langeveld een topper in huis, maar hij schijnt voorlopig buitenspel te staan. Een interessante krachtmeting is het in elk geval en we kunnen dan beter zien waar we staan met UVS.”

In de beker werd er drie keer gewonnen. Overtuigend qua cijfers derhalve. ,,Het spel was echter niet altijd groots. Bij ROAC bijvoorbeeld stonden we halverwege met 0-2 voor, maar daarna hebben we achter de tegenstander aan gelopen. Met alle respect gesproken, maar dat mag niet voor dit UVS. Tegen RCL gaven we kansen weg en speelden we niet sprankelend. Het kan en moet dus veel beter. Die mogelijkheden liggen er ook volop. Weliswaar waren het oefenduels, maar vorig seizoen rolde UVS eersteklassers stuk voor stuk op.”

Hoger niveau

De gymdocent op een basisschool in Voorschoten is positief gestemd. ,,De club heeft gezonde ambitie en daar wil ik graag in mee gaan en aan de hoge verwachtingen voldoen. Bij Voorschoten’97 kwam ik uit op vijf goals en zestien assists. Ik streef nu naar tien om twaalf en dat geeft geen extra druk bij mij. Indien fit en als ik mijn niveau haal dan kan ik UVS zeker helpen aan een fraai seizoen. Na mijn eerder opgedane ervaring bij VVSB en Katwijk heb ik voetballen op hoger niveau nog niet uit het hoofd gezet. We gaan er van alles aan doen om dat eventueel met UVS ook mogelijk te maken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.