Milan Stiphout (25) ambieert door de komst van zijn kind geen promotie meer in het voetbal: ’Ik vind het wel prima zo’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Milan Stiphout.© Eigen foto

Justin Hendriks

Milan: „Al sinds mijn elfde speel ik bij Alphense Boys. Als A-junior heb ik een kort uitstapje gemaakt naar het onder 19 elftal van Sparta Rotterdam. Voor het eerste elftal was ik helaas niet goed genoeg. Dat betekende wel dat ik me volledig kon focussen op de opleiding waar ik inmiddels mee was begonnen: sportmarketing en management.”

„Die heb ik drie jaar geleden afgerond. Ik heb nu een baan in de online marketing en hoop dat uiteindelijk te kunnen combineren met sport. Buiten mijn baan als marketeer ben ik samen met een vriend ook zelf een marketingbureau gestart. Daar proberen we de raakvlakken van de sport te vinden.

Ik voetbal nu al bijna tien jaar in het eerste elftal van Alphense Boys. Mijn werk is in combinatie met het voetbal best druk te noemen. En over een paar weken verwachten mijn vriendin en ik ons eerste kindje. Gelukkig woon ik op vijf minuten fietsen van de Zegerplas, dat is wel prettig.

Vroeger had ik de ambitie om hogerop te komen in het voetbal. Maar met een ernstige knieblessure die ik heb gehad en de komst van die kleine, vind ik het wel prima bij Alphense Boys. Die club heb ik in mijn hart gesloten en ik hoop daarom met dit team de stap omhoog te kunnen maken. Volgend jaar gaan we naar alle waarschijnlijkheid op zaterdag voetballen. Daar verlangt iedereen naar. En dan zit er wellicht wel een derby met ARC in, die in de vierde divisie zaterdag voetballen. Dan gaan hopelijk ook de bezoekersaantallen groeien.”

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.