Laat punt voor FC Rijnvogels dat rust komende week goed kan gebruiken

© Archieffoto Taco van der Eb

Hennie Kanbier
Assen

Na de nipte 1-0 zege in de beker op ACV kaapte FC Rijnvogels in de competitiewedstrijd in Assen in de slotfase een punt weg.

Lange tijd leek de thuisploeg in Assen revanche te halen na de nederlaag in Katwijk, maar met een benutte strafschop in de blessuretijd voorkwam Dennis Bakker de derde nederlaag van het seizoen. Even daarvoor leek de ingevallen Edin Bibuljica al de 1-1 op het scorebord te schieten, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

FC Rijnvogels-trainer Thomas Duivenvoorden: ,,Dat was een domper, maar de ploeg bleef gaan om alsnog dat puntje veilig te stellen. Van dat karakter heb ik genoten, maar van ons spel zeker niet. Een uur lang was het niet goed genoeg en het had ook zomaar 2-0 kunnen staan. Na een uur pakte de ploeg het wel op en toen bleek dat een gelijkspel ook wel te rechtvaardigen was. Al met al een zware week en dat heb ik ook terug gezien in ons spel.”

Duivenvoorden moest het stellen zonder Jesse Driebergen, die eerder in de week uitviel met een ogenschijnlijk zware blessure.

,,We hopen dat het meevalt, want we zitten best krap in onze spelers. We zijn na de rust zelfs noodgedwongen gaan spelen met Vincent Noordam als linksback. Hij is één van onze aanvallers dus dat zegt genoeg over de bezetting. Gelukkig deed hij het wel prima en misschien dat dit zijn positie zal worden. We hebben deze week even rust en dat komt goed uit. Wel verheugen we ons al op Cambuur thuis voor de beker. Een heel mooie happening voor de club.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.