Leroy George blinkt uit bij oppermachtig VVSB, wedstrijd bij rust al beslist

Leroy George op weg naar een doelpunt.© Foto Orange Pictures/Marcel van den Bos

Nico Mos
Noordwijkerhout

De strijd tussen de nummer vier, VVSB, tegen de nummer vijf, TOGB, was op voorhand een zespuntenwedstrijd. VVSB won betrekkelijk eenvoudig met 3-0 door een weergaloze man van de wedstrijd, Leroy George.

De ervaren voormalig prof van onder andere FC Utrecht scoorde tweemaal en gaf een niet te missen assist aan Jesse van Nieuwkerk. De eindstand was al bij rust bereikt.

De start was er eentje uit het boekje. Binnen twee minuten scoorde Leroy George zijn eerste doelpunt. Een prima aanval, opgezet over de linkerkant. Jermano Lo Fo Sang zette scherp voor en een droge knal betekende 1-0. Achterin bij TOGB was er totaal geen grip op de opkomende mensen van achteruit bij VVSB.

Leroy George kreeg nog een paar dotten van kansen om de score al eerder te verdubbelen. Na zo’n tien minuten stuitte hij op doelman Morene Zwarteveld en twee minuten later caramboleerde de bal via de paal weer terug het veld in. Eindelijk, na ruim een half uur, kwam er weer een droompass vanuit het achterland die direct de snelle Leroy George aan het werk zette. Het centrale duo van TOGB had geen vat op hem en dat leverde de 2-0 op.

In de 34e minuut werd de wedstrijd onderbroken doordat Ian van Otterloo (VVSB) en Glenn Zandbergen (TOGB) met elkaar in botsing kwamen. Glenn Zandbergen moest het veld per brancard verlaten. Gevreesd wordt voor een ernstige enkelblessure.

Na dit oponthoud nam de thuisclub direct weer de regie in handen. Wederom bereikte een pass dwars door het midden Leroy George. Hij speelde zich knap vrij en gaf de niet te missen kans aan Jesse van Nieuwkerk (3-0). Wedstrijd gespeeld. Na de thee nam VVSB gas terug en TOGB wilde wel, maar kon niet beter. Een grotere nederlaag bleef TOGB bespaard.

„Ik ben blij dat ik belangrijk geweest ben voor het team met twee goals en een assist. Ik heb kennelijk moeite om makkelijke ballen te scoren, maar ben superblij met de drie punten. Dit was een prima teamprestatie”, aldus Leroy George.

derde divisie

VVSBTOGB3-0

2. George 1-0, 32. George 2-0, 44. Van Nieuwkerk 3-0.

VVSB: Valk, Onyeike, Lo Fo Sang, Ossendrijver, Rauws, Van Otterlo, Van Nieuwkerk (68. Halman), Bakker, Fecunda (58. Huntink), De Rijk (58. Eekhout), George (68. Van der Assem).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.