Boze wijkagent is helemaal klaar met overlast van asociale ouders bij basisscholen: ’Steeds weer in discussie gaan, hou daarmee op’

Het druilerige weer bij de schoolzone aan de Vroonhoevelaan inspireert vele ouders tot gevaarlijk rijgedrag, aldus wijkagent Ton Tijssen.© Ton Tijssen

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Op het parkeerterrein bij basisscholen Het Mozaïek en Het Vianova aan de Vroonhoevelaan in Alphen is het een komen en gaan van brutale ouders die niet alleen de verkeersregels overtreden, maar ook hun gevaarlijke gedrag nog eens goedpraten, zegt wijkagent Ton Tijssen. „Hou daar alsjeblieft eens mee op, en ga eens voor veiligheid en rust rond de school.”

Het is rondom de begin- en eindtijden van de school vaak een ’chaos’, schrijft Tijssen op Instagram. Vele ouders zetten hun auto lukraak ergens neer. En wanneer het hard regent voelen sommige ouders zich helemaal uitgenodigd niet aan het parkeerbeleid te voldoen, meent de politieman.

„Er is er nog steeds een groot aantal ’ja maar’-ouders dat steeds weer in discussie gaat om te proberen hun foutparkeren en ’ik zet ze alleen maar even af’-gedrag goed te praten.” Dat moet echt eens afgelopen zijn, vindt Tijssen. „Misschien eerder opstaan en dan ook minder gehaast zijn? Van regen is nog nooit iemand gesmolten.”

Complimenten

Voor wie te hard rijdt rondom de school heeft Tijssen meer dan alleen vermanende woorden in petto. Harder rijden dan vijftig kilometer per uur betekent een acceptgiro op de mat verwachten, aldus de agent, die zegt bezig te zijn met het plannen van snelheidscontroles. „Matig uw haast”, geeft hij de automobilisten daarom alvast mee.

(Tekst gaat door onder de foto)

Wijkagent Ton Tijssen© Archieffoto Tijssen

Gelukkig zijn niet alle vaders en moeders brutaal of gevaarlijk bezig, ziet de wijkagent ook. „Mijn complimenten aan de ouders die de regen trotseren om hun kids lopend of op de fiets naar school te brengen.”

Om hen te helpen hun kinderen veilig naar school te brengen wil Tijssen daarom een gele streep op de stoep van de Vroonhoevelaan, waarmee een algeheel parkeerverbod langs de halvecirkelvormige weg duidelijk en definitief zou zijn. Een beslissing daarover moet Tijssen echter afwachten bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.