Opbouw Leidse kermis in volle gang

Mijmeren over wat komen gaat.© Foto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Ze luisteren naar namen als Supermouse, Mega Booster, SnowJet en Happy Spider. Maar zo zien ze er nu nog niet uit. Het gebied op en rond de Lammermarkt in Leiden oogt meer als een bouwterrein, met rijen vrachtwagens en ander zwaar materieel. En dat alles om het tijdelijke lunapark in sneltreinvaart op te bouwen.

De kermisklanten hebben de Wassenaarseweg inmiddels omgetoverd tot een drukke camping, met caravans, campers en trailers, en daarvandaan komen ook de werklui die ongeveer een kilometer verderop de kermisattracties opbouwen.

Een klein groepje scholieren ziet het aan en verlekkert zich waarschijnlijk aan wat komen gaat, in het reuzenrad, het spookhuis of de achtbaan.

De Leidse kermis gaat zaterdag open om 13.30 uur, lichten en muziek gaan in vroege ochtend van dinsdag 4 oktober weer voor een jaar uit. Het duurt na de afsluiting nog zeker twee dagen voordat de attracties rond molen De Valk weer zijn ontmanteld en hun weg vervolgen naar een nieuwe kermis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

het wordt sowieso kleurrijk.© Foto Hielco Kuipers

De kermis in aanbouw.© Foto Hielco Kuipers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.