Ray Egberts (23) startte begin dit jaar een bootverhuurbedrijf: ’Op de mooie dagen kunnen wij er wel tien verhuren, maar bij slecht weer staan ze allemaal aan de kant’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Ray Egberts.© Eigen foto

Aïcha Mouaddine

Ray Egberts (23): „Onlangs heb ik mijn diploma van de studie commerciële economie behaald. Ik werk nu drie dagen in de week als online marketeer bij een online marketingbureau, en daarnaast heb ik ook nog een bedrijf in de bootverhuur.”

„Begin dit jaar startte ik met mijn zakenpartner Peter ons bedrijf Alphens Bootverhuur. Wij hebben drie sloepen die wij verhuren in Alphen. Ons bedrijf richt zich op gezinnen en stelletjes, en wij verhuren dan ook wat kleinere sloepjes.

Ik ben zelf al van jongs af aan veel bezig met boten, en dan vooral het kopen en verkopen ervan. In Alphen waren er eigenlijk bijna geen bootverhuurbedrijven. Ik zag dat er een markt voor was.

Momenteel is onze enige concurrent Sunset. Zij verhuren wat grotere boten voor een aanzienlijk groter bedrag. Ik zag hierdoor een gat in de markt om wat goedkopere en kleinere boten aan te bieden. De doelgroep voor gezinnen en stelletjes is veel groter dan die van grote groepen mensen. Wij zagen een kans en hebben die met beide handen aangepakt.

De boten die wij verhuren kunnen volledig zonder vaarbewijs bestuurd worden. Dat is ook wel handig, want eigenlijk heeft bijna niemand een vaarbewijs. Onze markt is iedereen, en iedereen kan hem hierdoor dus ook besturen.

Qua verhuur hebben wij niks te klagen. Als het lekker weer is, zijn alle drie de boten weg en word ik nog steeds constant gebeld of er nog boten beschikbaar zijn. Wel zijn wij super afhankelijk van het weer. Maar van een goede zomer zoals we die hebben gehad profiteren we zeker. Toch is het lastig om meer boten te gaan verhuren. Op de mooie dagen kunnen wij er wel tien verhuren, maar als het slecht weer is staan ze alle tien aan de kant. Wij hebben er voor nu drie en dat vinden wij wel prima.

Peter en ik hebben beiden een ’normale’ baan naast ons bedrijf, en doen dit eigenlijk voor erbij. Als wij echt stappen zouden willen maken, moeten we overwegen om personeel aan te nemen. Wellicht doen we dat in de toekomst als wij wat meer werk kunnen uitbesteden, zoals de bootjes innemen, afleveren, tanken en schoonmaken en kunnen uitbreiden naar wat meer boten. Voor nu zijn wij nog met z’n tweeën en houden wij het bij wat we al hebben.

In de winter doen we eigenlijk niks met het bedrijf. Na september gaan de boten weer het water uit. Ze worden dan schoongemaakt en gaan de winterstalling in. Een halfjaar later gaan ze weer het water in en begint het nieuwe seizoen.

Het liefst zou ik in de toekomst een uitbreiding willen zien van Alphens Bootverhuur. Nu doen we eigenlijk alles op een openbare plek op het water, maar een eigen haven waar je de boten hebt liggen en de mensen ontvangt zou toch wel mooi zijn.”

Lees ook: Milan Stiphout (25) ambieert door de komst van zijn kind geen promotie meer in het voetbal: ’Ik vind het wel prima zo’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.