Sky News: Truss stelt stemming over belastingverlaging uit

ANP Producties | Bron: ANP
London

De Britse premier Liz Truss is van plan de stemming over de afschaffing van de hoogste inkomensbelastingschijf in het land uit te stellen, meldt Sky News. Een minister uit haar kabinet heeft dat aan de tv-zender verteld. Ook de krant The Telegraph meldt, op basis van anonieme bronnen binnen de regering, dat Truss dit inderdaad zou willen doen.

Recent gepresenteerde Britse plannen voor grootschalige belastingverlagingen leidden na 23 september tot grote onrust in het land en op de financiële markten. De meest omstreden maatregel is het plan om het belastingtarief van 45 procent voor de allerhoogste inkomens te schrappen. Dat zou betekenen dat ook de rijkste Britten voortaan maximaal 40 procent inkomstenbelasting hoeven te betalen over hun inkomen van boven de 150.000 pond (circa 170.000 euro).

De linkse oppositie is fel tegen het plan, omdat de maatregel volgens haar economische ongelijkheid in de hand zou werken. Ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uitte opvallend harde kritiek. De nodige Conservatieve parlementsleden lijken eveneens zo hun twijfels te hebben.

Volgens Sky News en The Telegraph zal het parlement nu niet worden gevraagd de maatregel goed te keuren voordat de Britse minister van Financiën op 23 november heeft uitgelegd hoe hij en Truss de maatregel willen bekostigen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.