Quick Boys en Koninklijke HFC houden elkaar in aantrekkelijk duel in evenwicht

Youssef el Kachati heeft de score namens Quick Boys geopend.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Haarlem

Koploper Quick Boys heeft aan de aantrekkelijke doordeweekse wedstrijd tegen Koninklijke HFC een punt overgehouden. De 1-1 einduitslag gaf de krachtsverhoudingen prima weer.

Net als Gertjan Tamerus van Koninklijke HFC zweert coach Edwin Grünholz bij het 5-3-2 systeem. De twee teams bewezen nog maar eens dat een aanpak met vijf verdedigers wel degelijk aantrekkelijk aanvallend voetbal kan opleveren. Al heb je er wel het juiste materiaal voor nodig.

Zo beschikt Grünholz over rechtsback Tyrone Owusu die regelmatig diep op de vijandelijke helft opdook. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 0-1 (doelpunt Youssef el Kachati) vlak voor rust op de rechterflank werd geboren. Via Quinten Dekkers kwam HFC op slag van rust langszij.

Ook in de tweede helft was sprake van evenwicht. Zoals zo vaak in een duel waarin de verschillen minimaal zijn, kozen beide teams naarmate het einde naderde eieren voor hun geld. Tien minuten voor tijd kon de 1-1 einduitslag al voorzichtig met potlood op het wedstrijdformulier worden ingevuld.

tweede divisie

Kon.HFCQuick Boys1-1

43. El Kachati 0-1, 45. Dekkers 1-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.