Reservedoelman vertolkt heldenrol bij Ter Leede: ’Het was ook mijn plicht om de pingel te stoppen, want ik had alles zelf veroorzaakt’

© Foto Taco van der Eb

Tom Mentink
Hoek

Ter Leede heeft de smaak te pakken. Na een ontzettend matige seizoenstart in de eerste zes competitieduels wonnen de Sassenheimers woensdagavond voor de derde keer op rij. Dit keer was de ploeg van trainer Niek Oosterlee met 1-2 te sterk voor Hoek.

Luc de Kruijs opende vlak na rust de score namens Ter Leede: 0-1. In de slotfase kwam Hoek langszij, waarna de thuisploeg in blessuretijd ook nog de zege leek binnen te slepen. Hoek-speler Jabar Zada faalde echter vanaf elf meter. Doelman Daan Prins, de vervanger van eerste keus Mark de Vries, vertolkte een heldenrol. De Vries ontbrak omdat hij elk moment vader kan worden.

,,Onze assistent-trainer Cees van Tongeren bekijkt altijd de beelden van de tegenstanders en hij zei dat ik de rechterhoek moest pakken. Uiteraard deed ik dat, ik hield de bal eruit’’, zei Prins dolblij. ,,Het was ook mijn plicht om de pingel te stoppen, want ik had alles zelf veroorzaakt, haha.’’

Twee minuten later zag de goalie ploeggenoot Marc de Kruijs, de oudere broer van Luc, de winnende maken: 1-2. Dankzij de zege klom Ter Leede uit de gevarenzone.

Competitiegenoot VVSB kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij USV Hercules. Clubtopscorer Leroy George was opnieuw tweemaal trefzeker voor de Noordwijkerhouters.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.