Alphen en Kaag en Braassem voeren periodiek overleg in over huizenbouw in de Gnephoek

De Máximabrug in Alphen eindigt nu nog in het weiland van de Gnephoek.© Foto Taco van der Eb

Marieta Kroft
Kaag en Braassem

Ambtenaren van de gemeenten Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn voeren een met regelmaat terugkerend overleg in over de Alphense bouwplannen in de Gnephoek.

Lopen de gemoederen op, dan schuiven ook de wethouders aan. Dat heeft de Alphense wethouder Van As met zijn collega Kistemaker van Kaag en Braassem afgesproken.

Aanleiding voor dit gesprek was een raadsbreed aangenomen motie op 4 juli in Kaag en Braassem over de ambitieuze woningbouwplannen van de buurgemeente net over de gemeentegrens. Formeel is Kaag en Braassem geen partij, maar als Alphen er inderdaad vele duizenden woningen bouwt, worden de wegen door Woubrugge en Leimuiden een stuk drukker.

Leefbaarheid

De gemeenteraad van Kaag en Braassem riep burgemeester en wethouders dan ook op korte lijntjes te houden met Alphen en de leefbaarheid van hun dorpen goed te bewaken.

Of de huizenbouw inderdaad doorgaat, is overigens nog niet bekend. Alphen wil graag, de provincie niet. Voormalig regeringscommissaris Wim Kuijken broedt in opdracht van minister Hugo de Jonge nog op een onafhankelijk advies.

Lees ook: Zorgen om extra verkeer langs Woubrugge en Hoogmade door plannen Gnephoek

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.