Man (23) moet bij aanhouding getaserd worden terwijl zijn vrouw een agent slaat

Een taser moest bij een aanhouding in Leiderdorp worden gebruikt.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiderdorp

Een 23-jarige man uit Steenbergen heeft zich zaterdagochtend bij zijn aanhouding in de Leiderdorpse wijk Binnenhof hevig verzet. De politie zag zich genoodzaakt een taser te gebruiken om hem te arresteren.

Ook zijn 31-jarige vrouw uit Leiden is aangehouden omdat zij een politieman een klap gaf. Dat gebeurde nabij de Vossiuslaan, omstreek 7.30 uur.

De politie achtervolgde de auto van de Brabander omdat hij vermoedelijk met drank op achter het stuur zat. Dat bleek ook zo te zijn, maar bij de aanhouding op de Vossiuslaan nabij de Van Effendreef ging het mis.

Het stel verzette zich en wist ondanks het gebruik van een stroomstootwapen door de politie het eigen woonhuis te bereiken dat werd afgesloten. De straat werd daarop afgezet en een onderhandelaar wist uiteindelijk de twee te bewegen om zich over te geven.

De Steenberger wordt nu niet alleen verdacht van rijden onder invloed, maar ook van verzet tegen de politie, de vrouw moet zich alleen voor dat laatste verantwoorden, plus mishandeling. De in het huis aanwezige kinderen zijn door familie opgevangen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.